sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Vierailu Linnavuoren tehdaspalokunnassa

Viime viikolla pääsimme tutustumaan Linnavuoren tehdaspalokuntaan. Kymmenen lasta kuunteli ja katseli tarkasti, kun Kari esitteli autoja ja niihin kuuluvia varusteita. Pääsimme miehistönkuljetusautolla ajelulle ja pillejä vähän kokeiltiin myös. Ihan vähän vain. Kivaa!

Jokainen pääsi katsomaan sammutusautoa sisältä. Saimme kuulla myös pillien kovan äänen ja nähdä valojen vilkkuvan.

Kari esitteli sammutusauton välineistöä 


Palomiehet tarvitsevat erilaisia moottorisahoja: metallin leikkaamiseen, puun kaatamiseen,.. Monen lapsen iskällä oli kotona myös moottorisaha.

Sammutusauton takana oli kivaa...

...mutta edessä oli vielä hienompaa. Lapset pääsivät kukin vuorollaan kuskin paikalle. Jono muodostui pyytämättä.

Ensivasteauton tarvikkeita. 
Paloaseman sisätiloissa lapset saivat kokeilla palomiesten ja -naisten kypäriä. Kypärät olivat melko painavia, mutta niissä oli kivat lamput.


Hoitolapset saivat pienet tietopaketit ja askartelu-/väritystehtävän sekä värikynät kotiin vietäväksi. Saimme myös Kierivälle Kivelle askarreltavaksi hienon paloauton. Innokkaimmat leikkasivat ja taittelivat paloauton vielä samana päivänä hyllylle ihailtavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnosta blogiamme kohtaan. Kommenttien julkaisemisessa on pieni viive, sillä tarkastamme kommentit aina henkilökohtaisesti. Kaikkiin palautteisiin vastataan ja hyvällä maulla kirjoitetut risut, ruusut, kommentit ja terveiset näkyvät tarkastuksen jälkeen kommentit-osiossa.